Direct contact? Bel: 035 - 548 59 72

Home > Over ons

Over ons

Het Centrum voor Jongeren: Connect, is onderdeel van Versa Welzijn. Versa Welzijn is een brede welzijnsorganisatie actief in de Gooi en Vechtstreek, Baarn en Eemnes. Wij zetten actief in op sociale preventie en participatie, zoeken burgers op, weten wat er leeft, zijn lokaal bekend, stimuleren burgerschap en vrijwilligerswerk en dragen bij aan het versterken van de zelfredzaamheid en eigen regie van burgers.

Een onderdeel van het werk van Versa Welzijn is het Jongerenwerk. Het Jongerenwerk heeft zich gevestigd in verschillende gemeenten; Blaricum, Eemnes, Hilversum, Laren, Gooise Meren, Weesp en Huizen.

Het Centrum voor Jongeren: Connect

Jongerencentrum Connect is in Huizen gevestigd op de Gooierserf 124, in de straat van het Busstation. Vanuit het Jongerenwerk bieden we verschillende vormen van hulpverlening aan.


Accomodatie

Het accomodatie gerichte werk vindt in en rondom het Jongerencentrum Connect plaats. We bieden activiteiten op verschillende talentgebieden, zoals sport, kunst, gamen, muziek, huiswerkbegeleiding, inloop (ontmoetingsmoment), meidenwerk, verschillende workshops en nog veel meer. Tijdens deze activiteiten worden verschillende agogische doelen gesteld zoals; samenwerken, sportieve houding en respect voor elkaar. Maar ook thema's en gespreksonderwerpen worden aangekaart om de jongeren bewust te maken van hun gedrag, omgeving en maatschappelijke onderwerpen/problemen. Hiernaast worden er regelmatig educatieve workshops en voorlichtingen aangeboden. Denk hierbij aan; vuurwerkvoorlichting, social media voorlichting, seksuelevoorlichting, workshop gezond eten enz.

Ambulant

Het ambulante werk, of beter gezegd het straatwerk, vindt buiten in de buurt plaats. De jongerenwerkers leggen contact met de jongeren op straat. Ook wordt er op overlastgevende plekken contact gelegd met de jongeren en buurtbewoners om zo het gesprek met elkaar aan te gaan.

Coaching

Het Jongerenwerk biedt coachingstrajecten met jongeren bij sprake van complexe situaties waarbij op verschillende levensgebieden ondersteuning nodig is. De jongerenwerker pakt dit samen met de jongere en het netwerk op.