Home > Over ons

Over ons

Wij zijn een welzijnsorganisatie en actief in het Gooi,  de Vechtstreek, Baarn en Eemnes. Wij zetten actief in op sociale preventie en participatie, zoeken burgers op, weten wat er leeft, zijn lokaal bekend, stimuleren burgerschap en vrijwilligerswerk en dragen bij aan het versterken van de zelfredzaamheid en eigen regie van burgers.

Een onderdeel van Versa Welzijn is het Jongerenwerk. Het Jongerenwerk is actief in de gemeenten Blaricum, Eemnes, Hilversum, Laren, Gooise Meren, Weesp en Huizen.

Het Centrum voor Jongeren: Connect

Connect is in Huizen gevestigd op de Gooierserf 124. Het jongerenwerk is op deze locatie actief, maar ook in verschillende gymzalen en actief op straat.


Accomodatie

Het accomodatie gerichte werk vindt in en rondom het Jongerencentrum Connect plaats. We bieden activiteiten op verschillende gebieden, zoals sport, kunst, gamen, muziek, huiswerkbegeleiding en ontmoetingsmomenten in het jongerencentrum. Er worden ook verschillende workshops aangeboden vanuit Jongerencentrum Connect. Tijdens de activiteiten worden verschillende agogische doelen gesteld als samenwerken, sportieve houding en respect voor elkaar. Ook maatschappelijkethema's en onderwerpen worden aangekaart om de jongeren bewust te maken van hun gedrag en omgeving.
Hiernaast worden er regelmatig educatieve workshops en voorlichtingen aangeboden. Denk hierbij aan voorlichtingen op het gebied van social media, gezonde voeding, vuurwerk en seksuelevoorlichting.
Het jongerenwerk ondersteund jongeren ook op verschillende leefgebieden door middel van (korte)coachingstrajecten.

Ambulant

Het ambulante werk, of beter gezegd het straatwerk, vindt in de buurt plaats. Onze jongerenwerkers leggen contact met jongeren op straat. Er wordt op overlastgevende plekken contact gelegd met zowel de jongeren als de buurtbewoners en er wordt ingezet op overlastvermindering.